Mitä uutta pahtarovaan kuuluu?


31.1.2018 Heippatirallaa!
22.10.2011 Revontulia ja muita terveisiä!
24.7.2011 Surullista...

torstai 4. helmikuuta 2010

Hellaan tulet

Vanhassa Peikkotalossa ei ole sähköjä enkä ole niitä sinne aikonut vetääkään. Hellaan olisi kuitenkin mukavaa saada tulet, mutta en vain ole keksinyt miten. Ratkaisu tulipulmaan löytyi yllättäen yhden rojulaatikon pohjalta.

Ostin viime joulun alla lähikaupasta eurolla paketillisen hirmuisen kiiltäviä patterituikkuja. Enkä kotona voinut käsittää miksi, kun minusta nuo ovat ihan kamalia. Nakkasin tuikkupaketin laatikkoon ja unohdin sinne, kunnes eilen illalla tärähti huippuidea pääknuppiin. Niistä tehdään tulet Peikko-tädin hellaan!

Lamput palavat somasti tuikkimalla ja kiiltävät pinnat heijastavat valoa. Varsinkin tuo punainen "kynttilä" näyttää aivan hiillokselta pimeässä. Nyt ne vain piti yrittää tunkea hellan sisään niin, että pohjassa olevaan siniseen katkaisijaan olisi helppo päästä käsiksi.

Pitkän ja hikisen survomisen jälkeen sain kaksi kynttilää kiilatuksi kiinni hellan rakenteisiin ilman liimaa tai muuta erityistä kiinnityssysteemiä. Tuikuthan pitää myös saada helposti ulos pattereitten vaihtoa varten. Nyt katkaisijoita pääsee näppärästi käyttämään hellanlevyjen kautta.

Kolmas tuikku pitäisi vielä saada samalla lailla ylösalaisin hellan sisään, nyt se on vielä tuolla tuliluukun pohjalla.

Salamavalo latisti hienon hellavalkean, joka todellisuudessa näyttää yllättävän aidolta. Sen siitä saa, kun ei muka jaksa asentaa kameralle jalkaa. Pitää yrittää ottaa hämykuvia sitten, kun olen saanut juntatuksi kolmannenkin tuikun paikoilleen ja latonut hellapuut pesään.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...