Mitä uutta pahtarovaan kuuluu?


31.1.2018 Heippatirallaa!
22.10.2011 Revontulia ja muita terveisiä!
24.7.2011 Surullista...

sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Murkkulan isännän remonttipuuhat

Peikkoneidin naapuriin on alettu rakentaa uutta taloa. Vanhan männynkannon juurella kasvaa iso tatti, jonka Muurahaisen Mauri päätti remontoida perheensä uudeksi asunnoksi. Huonejako on valmis, työt hyvässä vauhdissa ja kylpyhuoneitten seiniä peittää jo muodikas retrotapetti. (En ole ihan varma pitääkö tavallinen liimapuikkoliima tapetit seinissä, mutta jollei niin korjataan!)

Tattitaloon muuttaa Maurin lisäksi rouva Lento Muurahainen sekä heidän lapsensa, joista heillä ei itselläänkään ole ihan tarkkaa lukua. Makuuhuoneita tehdään kuitenkin niin paljon, että kaikki mahtuvat nukkumaan, niin monta kun heitä nyt sitten lopulta onkin. Osa lapsista opiskelee Pahtarovan metsälukiossa, osa on pahimmassa murkkuiässä (heh, kylläpä se nyt taas välähti!), kuutoset ovat ihan vauvoja ja kolme on vielä muna-asteella.

Tatinmallisen koriste-esinehyllykön ostin Huutonetistä noin vuosi sitten, ja nyt viimein vapaapäivien pitkinä loikoiluaamuina iski se puuttuva lopullinen idea inspiraation kera. Tein ensimmäiseksi taloon huonesuunnitelman maalarinteipin avulla. Rappusten sijoittelu pohditutti pitkään, kun huoneet ovat tuollaisia epämääräisen muotoisia.

Juuri kun luulin saaneeni kulkuväylän nousemaan jouhevasti eteisestä yläkerran ylimmäiseen huoneeseen, huomasin portaitten katkeavan talon keskivaiheilla. Siirtelin muutaman makuuhuoneen paikkaa ja lisäsin pari vessaa, jotta sain katkon paikatuksi. Eiköhän siellä nyt pääse kulkemaan koko matkan ylös asti.

Tapetteina käytän kaapin pohjalta löytyneitä skräppipaperin jämiä, ja netistä voi printata lisää. Kattoon ja lattiaan pitää hankkia "laudoitukset", ja kylpyhuoneisiin kaakelia. Portaat olen ajatellut tehdä bambutabletista, siitä saa juuri oikean kokoista lautaa muurahaisille. Huonekalut aion tulostaa, liimata tukevammalle paperille ja laittaa tarratyynyn palasilla paikoilleen, 3D-korttitekniikalla.

Joitakin "oikeita" kalusteita joudun varmaan tekemään jonnekin, mutta yritän päästä mahdollisimman vähällä rakentamisella tällä kertaa. Lapajumi innostuu varmasti jo niistä rappusista, ja jumauttaa hartiat heti kun alan pätkiä lautoja pienen pieniä portaita varten.

Murkkulan tarina jatkuu sitä mukaa, kun talonrakennus etenee. Vauhti tuskin taaskaan päätä huimaa, tahtovat nämä projektit aina vähän venähtää. Olen ruvennut raivaamaan askartelunurkkausta itselleni olohuoneen perälle, jotta saataisiin ruokapöytä taas käyttöön. Toivottavasti sitten rakennusfirma Pahtarovan Mörskä & Murjun talourakointi helpottuu sen verran, että joskus päästäisiin juhlimaan Peikonkin kämpän harjakaisia.

**************************************
11.1.2010: pieni jatko edelliseen:

Järjestelin tänään 1:1-huushollin huonekaluja vähän uuteen uskoon, ja kas, nyt minulla on oma askartelusoppi! Laitoin pienen pöydän olohuoneen yhdelle seinustalle ja hain varastosta ihanan kirkkaankeltaisen 1970-luvun koululaistuolin. Iltamyöhällä tapetoin tattitalossa pari huonetta lisää, kun pitihän sitä uutta työpistettä testata. Hyvin toimii!

Suursiivous jatkuu huomenna, koska ruokapöytä on edelleen hukassa romuläjän alla. Jos vain maltan jatkaa tylsiä hommia keittiössä nyt, kun mukavammat odottelevat kutsuvasti toisaalla.

Tässä tuore kuva Murkkulan tattitalon remontin edistymisestä:

2 kommenttia:

Mare kirjoitti...

Hieno hylly. Liekö jonkun itse tekemä. En muista nähneeni aikaisemmin vastaavaa. Talossa riittää tekemistä joksikin aikaa, melkoisesti huoneita. Jään mielenkiinnolla seuraamaan mitä täällä tapahtuu.

Peikko kirjoitti...

Hyllykkö on muovinen, joten jostain sen varmaan aikoinaan saattoi ostaa. Tämän löysin huuto.netistä. Siinä oli savupiippukin, mutta se oli murtunut postissa, joten sahasin sen pois. Ja juu, hommaa riittää, "huoneet" ovat tosi pieniä ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...