Mitä uutta pahtarovaan kuuluu?


31.1.2018 Heippatirallaa!
22.10.2011 Revontulia ja muita terveisiä!
24.7.2011 Surullista...

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

No kerran viel' ja sitten loppu - siitä kännykästä...

Tarina röyhkeästä matkapuhelimesta jatkuu. Viime jaksossa saimme siis selville, että minun kännykkäni ei ollutkaan Suomen ainoa murrosikäistä kielenkäyttöä suosiva vaan ongelma ulottui kaikkiin saman mallisiin puhelimiin.

Informoin tästä sekä Nokiaa että Soneraa, jonka nettikaupassa tätä puhelinmallia markkinoidaan sanoilla hävyttömän edullinen! (Hihhii, olin kuolla nauruun, kun ajattelin ehdottaa että jättäisivät vain reippaasti mainoksesta pois tuon "edullisen".)

Tästä siirrymme jouhevasti toiseen kännykkään. Tilasin äidilleni syntymäpäivälahjaksi uuden puhelimen. Muori täyttää ensi keskiviikkona 81 vuotta, ja käyttää kännykkää kuin teinityttö. Tekstiviestiä pukkaa tiheään tahtiin kuvalla ja ilman, ja hän myös soittelee mm. 93-vuotiaan tätinsä kanssa pitkiä puheluita tuon tuosta.

Kännykässä tuli olla iso näyttö ja vaaleat näppäimet, jotta sitä olisi wanhankin helppo käyttää. Tällainen löytyikin, Nokia C5-00 (kuvan kähvelsin Expertin sivuilta):


Puhelin tuli ja laitoin sen valmiiksi käyttökuntoon. Akku on ladattu, tekstiviestejä varten valitsin isommat fontit ja soittoääneksi sellaisen, johon hän on jo tottunut. Siinä hommaillessani päätin huvin vuoksi tarkistaa löytyisikö härski sanaluettelo tästäkin puhelimesta. Ja siellähän se.

Lähetin saman tien sähköpostia Nokialle ja kerroin havainnoistani. Liitin vielä mukaan kuvat todisteeksi. Sieltä vastattiin ystävällisesti kiittäen ja kerrottiin, että asia on annettu ao. osastolle tiedoksi. Nyt voin siis lopettaa kielipoliisin urani tähän ja keskittyä jatkossa jälleen Pahtarovan uutisista raportoimiseen!

*************
I found the same ugly expressions in the new mobile phone we bought for my Mother for her 81st birthday next Wednesday. I immediately sent a mail to Nokia customer service and got a short but very polite answer from them. This matter is now known in the company, so from now on I can stop acting as a National Finnish Language Police and start sending news reports from Pahtarova instead!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...