Mitä uutta pahtarovaan kuuluu?


31.1.2018 Heippatirallaa!
22.10.2011 Revontulia ja muita terveisiä!
24.7.2011 Surullista...

sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Nokian kännykän sanavarasto on laaja

Nettinörtteilystä siirryn sunnuntai-illan päätteeksi kertomukseen eräästä kännykästä. Hommasin ennen joulua uuden puhelimen (Nokia 6700 slide), ja jonkin aikaa sitä käytettyäni huomasin siinä erikoisia piirteitä.

Tiedäthän ennakoivan tekstinsyötön? Sen toiminnon, joka antaa tekstiviestiä kirjoittaessasi ehdotuksia kirjoittamallesi sanalle? Noh, tämä minun puhelimeni ehdottelee omituisia, ja uusia sanoja tulee vastaan koko ajan lisää.

Lähetin Nokialle sähköpostia aiheesta, ja sain vastaukseksi, että ei heidän puhelimiinsa asenneta tehtaalla tuollaisia härskejä sanoja. Jonkun on täytynyt päästä tallentamaan sanat puhelimen muistiin esim. siinä liikkeessä, josta se minulle lähetettiin.

Yritin selittää, että puhelin tuli sinetöidyssä avaamattomassa pakkauksessa, ja että itse en ainakaan edes keksisi tuollaisia sanoja. Arvoitukseksi siis jäi, miten nämä kauniit suomenkieliset ilmaukset ovat puhelimeeni päätyneet.

*****************

Tein myöhemmin uuden viestin samasta aiheesta mutta en poistanut tätä vanhaa, koska olin  jo saanut siihen kommentteja. Siirsin tästä postauksesta kuvat päivitettyyn versioon, joka on luettavissa täällä.

4 kommenttia:

Mare kirjoitti...

Kaikenlainen tekniikka tuntuu tuottavan sinulle monenlaista pulmaa.On se merkillinen laji välillä.
Ennakoiva tekstinsyöttö saattaa tuottaa pulmia lähisuhteeseenkin kun suukoista tulee puukkoja. Ihan löytämiäsi ilmaisuja en ole tavannut kuitenkaan. Huimia.

Peikko kirjoitti...

No,kai se on tätä keski-iän mukanaan tuomaa todellisuutta: ainoa, joka enää mitään roisia ehdottelee, on oma kännykkä... sniiif ;(

Gonda kirjoitti...

Nice blog, I love the wooden trol house you make, very good.

Peikko kirjoitti...

Thank you Gonda! Auntie Troll says hello ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...