keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Joulu tekee tuloaan

Skierrin joulunavajaiset lähestyvät, ja niin Peikko-tätikin aloitti pienimuotoiset valmistelut ensi lauantaita varten. Postikonttorin kattoon hän ripusti koristenauhaa ja ripusteli lisäksi punaisia rusetteja ympäri postia.

Sitten hän laittoi pöydälle pientä tarjottavaa postin asiakkaille.

Kamarin hän siivosi perinpohjaisesti ja laittoi seinille kaksi jouluista kranssia. Siinä vaiheessa Täti alkoi olla jo niin väsynyt, että päätti jättää tiskit huomiseen.


Hän keitti itselleen ison kupillisen variksenmarjaglögiä ja istahti nojatuoliin piisivalkean lämpöön. Hän myös avasi kaikki löytämänsä karamellirasiat ja -pussit, ja otti vielä vierelleen lautasellisen mettäkakkuja.

Aah, ihanaa! Niin Peikko-täti vietti mukavan leppoisan illan lorvaillen ja namusia napostellen. "Kaloreita voi laskea myöhemminkin - nyt nautitaan", hän ajatteli ja huokaisi tyytyväisenä.

* * * * * * * * * *

Hieman selitystä:

Postikonttorin koristenauhan tein työpaikalta roskiin heitettyjen joulukynttelikköjen koristerinkuloista nypityistä osista, pienistä helmistä ja kullanvärisestä rautalangasta.

Sydämenmuotoisen karamellirasian löysin täältä. Sen sisällä on kakunkoristeena käytettäviä sokerihelmiä. Mariannepussin ja käärepaperin skannasin itse (syötyäni ensin pussin tyhjäksi tietysti), ja peltipurkissa on punaisia sokerihelmiä.

Hmm, kummallista mutta jostain syystä yhtäkkiä alkoi tehdä mieli suklaata, glögiä, mariannekarkkia, keksiä...

6 kommenttia:

Ascension kirjoitti...

Me encanta como esta quedando la oficina de Correos para Navidad.
Que bien me iria ese vino caliente con especias......con el frio que esta haciendo jejeje
besitos ascension

Marjatta kirjoitti...

Hauskan näköistä peikkomaista joulumeininkiä :)

Kikka N kirjoitti...

Hei Peikko. Lupsakan näköinen kotikolo sinulla!
Ja nuo Mariannekarki ovat kyllä yliveto!, Mettäkakutkin kuulostavat hyvältä, ovatko ne niitä pyöreitä soodalla nostatettuja! ;)

Peikko itte kirjoitti...

Juu, mettäkakut ovat juuri niitä! Meidän äiti leipoo tosi hyviä sellaisia. Pitäisi varmaan itsekin opetella...

Kuva-albumissa on Peikon kakuista kuvia (kansiossa Peikkomurkinaa). Peikon joulu on samantyylinen kuin itsellänikin, meillä on kai jotekin sama maku koristelujen suhteen ;)

Kiitokset kommenteista, ja hauskaa joulunalusaikaa kaikille!

Mare kirjoitti...

Kävin viihtymässä Peikkoneidin maailmassa. Ihan kaikkea en enhtinyt yhdellä kertaa katsella. Ihastuin kyllä ja palaan jatkamaan.
Oikein hyvää joulunalusaikaa kaikille peikoille ja muille ihastuttaville olennoille!

tilkkutiina kirjoitti...

Oma kuvauskin sai jo hymyn huulille :)Ihanat sivut,tulen pian uudelleen lueskelemaan ja katselemaan oikein ajan kanssa!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...